spalio 08, 2016

Rudeniškasis moliūginis keksas

Nepaprastai gera susraityti keisčiausiomis pozomis ant sofutės, apsigaubti pledu, skaityti gerą knygą ir valgyti skanų pyragą. Super gera tai daryti, kai už lango krenta auksu nusidažę lapai ir tyliai lyja. Tada rodosi, kad net laikas sustoja. Šį šeštadienį nusprendžiau sustoti ir aš. Nieko neveikti. Sėdėti, skaityti, mėgautis ramybe. Žinoma, pasirūpinau ir nepaprastai gardžiu keksu. Ir ne bet kokiu, o moliūginiu, su daug razinų! Nepaprastai skanus ir stebuklingai greitai pradingstantis. Tad siūlau tokį pasigaminti ir Jums!
REIKĖS
  • 500g moliūgo
  • 3 puodelių miltų
  • 2/3 puodelio aliejaus
  • 4 kiaušinių
  • 1 puodelio cukraus
  • 1 a.š. cinamono
  • 1/2 a.š druskos
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 4 vnt. kiaušinių
  • 2 a.š. vanilinio cukraus
GAMINIMAS
Pašalinkite moliūgo žievę, sėklas ir sutrinkite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, sudėkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, cinamoną ir viską gerai išmaišykite. Tuomet sudėkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, viską vėl išmaišykite ir kepkite maždaug 40min 190C. Į tešlą galima įmaišyti riešutų ar išmirkytų razinų, tačiau nebūtina. Aš dėjau razinų, kitą kartą bandysiu ir riešutus.

Jau po dešimties minučių kepimo, namuose pasklido daug žadantis kvapas. Ir jis nemelavo! Drįstu sakyti, kad pyragas gavosi tobulas. Purus, su traškia plutele, ne per saldus. Toks rudeniškas ir labai tinkantis su arbata prie geros knygos. 

Jei nuspręsite išbandyti, kviečiu dalintis patirtimi komentaruose. 

3 komentarai:

  1. o kai moliuga sutrini reikia:
    a) palikti ji su visomis sultimis
    B) sultis tik nupilti
    c) kruopsciai issunkti kad liktu tik apysausis minkstimas?
    klausiu nes dauguma morku pyrago receptu sako kad reikia morkas kruopsciai issunkti

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nieko nupilti nereikia, o isvalyti reikia taip, kad liktų tik apysausis minkštimas

      Panaikinti