rugpjūčio 10, 2016

Eksperimentai virtuvėje: veganiški sausainiai

Vegetarizmas privertė mane vėl pamilti gaminimą. Nuolat ieškau naujų receptų, eksperimentuoju, ragauju, o kai pavyksta vaišinu draugus. Kažkada draugei papasakojau apie grikių kotletukus. Dabar ji gamina juos nuolat. Tikiu, kad šiais sausainiais ji irgi ,,užsikrės". Patį sausainių principą pastebėjau ,,Pinterest". Na, o vėliau viską dėjau iš akies. Kaip visada... Taigi, ilgai netempusi gumos, pristatau jums 100% veganiškus sausainius!



REIKĖS:
Avižinių dribsnių
Obuolių
Chia sėklų
Linų sėmenų
Cinamono
Cukraus
Vanilinio cukraus


GAMINIMAS:
Avižas (maždaug 200g)  su kavamale sutryniau iki miltų. Bet jei neturite kavamalės, manau galima jas susmulkinti ir rankiniu būdu. Arba palikti stambias. Maždaug 6 vidutinio dydžio obuolius trintuvu susmulkinau iki vientisos masės. Sutrintas avižas sumaišiau su 2 v.š. chia sėklų, 4 v.š. linų sėmenų, 1/2 v.š. cukraus, 1 a.š. vanilinio cukraus ir 1 v.š  cinamono. Tuomet supyliau obuolių tyrę ir viską gerai išmaišiau. Iš gautos tešlos rankomis formavau rutuliukus ir dėjau juos į kepimo popieriumi padengtą skardą. Kepiau maždaug 40min. 180°C.

Produktų kiekius reguliuokite savo nuožiūra. Čia aprašiau tik apytikslius kiekius, kuriuos dėjau aš. Tiksliai nežinau, kiek dėta avižų, o kiek obuolių. Tešla turi gautis vientisa, rudos spalvos. 

O jūs ar mėgstat gaminti? Kas jus tam įkvepia? O gal kaip tik nekenčiat maisto gaminimo?

2 komentarai:

  1. Šiandien pagaliau išbandžiau šį receptą- labai patiko, pasaka! Tik naudojau rudą cukrų, o vietoj vanilinio įpyliau tokį patį kiekį natūralaus vanilės ekstrakto. Niam niam, ačiū už puikius sausainiukus!! :)

    AtsakytiPanaikinti