rugpjūčio 29, 2016

Eksperimentai virtuvėje: vasariškai gaivus varškės tortas su ananasais

Saldžių tortų niekada per labiausiai nemėgau. Turbūt todėl, kad nuo pat mažens nei viena šventė neapsiėjo nuo gaivaus, vaisinio mamos torto. Kiekvienos Kalėdos ir gimtadienis atšvęsti su juo. Tad ir dabar pirmenybę teikiu panašiems tortams. Vakar iš eilinio neturėjimo, ką veikti, sugalvojau išsikepti tortą. Rezultatu dalinuosi ir su Jumis!



REIKĖS

Biskvitui:
5 vnt. kiaušinių
6 v.š. miltų
200 g. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. kepimo miltelių

Varškės kremui:
1 kg. varškės
1 vnt. citrinos sulčių
3 v.š. cukraus
1 v.š. vanilinio cukraus

Taip pat...:
Skardinės konservuotų ananasų

GAMINIMAS

Visų pirma reikia išsikepti biskvitą. Kiaušinius suplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Tuomet atsargiai įmaišyti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą supilkite į riebalais (aliejumi arba sviestu) išteptą skardą ir kepti maždaug pusvalandį 180C įkaitintoje orkaitėje. Jokiu būdų neatidarinėkite orkaitės durelių! Kai biskvitas iškeps, neišimkite jo iš skardos, palikite atvėsti.
 Kai biskvitas jau bus atvėsęs, galima jį padalinti į dvi ar daugiau dalių. Aš dalinau į dvi, kadangi kepiau didelėje skardoje ir biskvitas gavosi gan plonas. Abi biskvito dalis sulaisčiau su ananasų sultimis iš skardinės, tačiau galima sulaistyti ir kava, arbata ar uogiene. Metas kremui! Varškę suberkite į dubenį ir apšlakstykite vienos citrinos sultimis. Tuomet viską iki vientisos masės sutrynkite trintuvu, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Dėkite į skardą pirmąjį biskvitą, ant jo paskirstykite maždaug pusę gauto kremo. Tuomet apibarstykite supjaustytais konservuoto ananaso gabalėliais. uždėkite antrąjį biskvitą, užtepkite likusį kremą ir vėl apibarstykite ananasais. Tuomet dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį. Tačiau manau, kad užtektų ir poros valandų, kadangi kremas labai tirštas.

Net rašydama šį įrašą, skanauju šiuo tortu. Jei nuspręsite išbandyti ir Jūs, pasidalinkite rezultatu!

P.S. O koks tortas jūsų mėgstamiausias?

4 komentarai:

  1. Mano mėgstamiausias ne tai kad tortas, bet obuolių pyragas. Galiu suvalgyti visa vienu prisėdimu ir paprašyti dar. Po to dar. Ir taip iki begalybės. :D
    Reikės būtinai pamėginti tavo receptą, neatrodo labai sunkus ir skamba skaniai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Neįsivaizduoju rudens be obuolių pyrago su daaaaug cinamono! O šis torčiukas tikrai nereikalauja daug darbo :)

      Panaikinti
    2. butinai bloge kuri nors pasidalinkit obuoliu/cinamono pyrago receptu!! :) noreciau isbandyti

      Panaikinti
    3. Vieną puikų receptą žinau, tad būtinai pasidalinsiu :)

      Panaikinti